|
Tøjbutik  
Designer.dk

Forside > Møbeldesign

Møbeldesign

Et eksempel på et kendt dansk møbeldesign er:

Syveren er en stol, som blev designet i 1955 af den danske arkitekt og designer Arne Jacobsen. Det er en af de mest efterspurgte stole ikke bare i Danmark, men også i udlandet. Stolen er lavet i træ, og kan købes malet og lakeret i 19 forskellige udgaver, som er i en meget høj kvalitet. Den fremstilles af bøgetræ, som bliver skovet om vinteren for at opnå den bedste kvalitet. Syveren bliver fremstillet i Allerød i Danmark af møbelproducenten Fritz Hansen, som Arne Jacobsen dengang i 1955 valgte på grund af deres metode til, at dampbøje træ på. Stolens navnet Syveren har den fået fra det sidste tal af stolens modelnummer, som er 3107. Syveren er i dag 36 år efter Arne Jacobsens død, blevet et ikon for tidløst stilfuldt design verden over.

Dråben er en stol, designet af Arne Jacobsen. Den blev lanceret i 1959 for Fritz Hansen. Dråben er formgivet i 1958, blev lanceret i 1959 for Fritz Hansen. Fremstillet til totalindretningen af SAS Royal Hotel, som også er tegnet af Arne Jacobsen, der stod færdigt i 1960. Til hotellet havde Arne Jacobsen endvidere tegnet klassikerne Ægget og Svanen. Dråben findes i to udgaver: Stol af formstøbt kunststof betrukket med rødbrunt skind har brunerede kobberben, blev kun fremstillet i 40 eksemplarer, til hotellets snack-bar og på værelserne, som en slags sminkebordsstol.

 


Du er her: Møbeldesign - Alt om design

Arne_Jacobsen - Bang_og_Olufsen - Calvin_Klein - Designhistorie - Designloven - Georg_Jensen - Gianni_Versace - Industrielt_design - Multimediedesigner - Møbeldesign - Møbeldesigner - PH-lamper - Ralph_Lauren - Tekniskdesigner - Tøjdesigner - Verner_Panton - Webdesigner - Websidedesign -